...

Va ute en sväng till stugan så Jussi fick bada :) Han blir helt tokig när han får bada :) Lägger ut en film senare när han hämtar pinnar i vattnet, med sin lite "speciella" stil :)







Annars så laddar jag och Ceazar inför montéstarten på lördag i Boden :)



Jobb och trav

Ja här jobbar man på.. Jag och seppo la potatisar på en hel åker, fyfan vad svettigt..





Och silver startade idag med :) 5:a va han, duktig pålle :)

Seppo tränar på att trava

Jag vet, filmade åt fel håll med telefonen igen, så nu blev de snett igen;P

Seppo och Silver



Trav, städning och grillning

Va en sväng och kollade på trav idag. Var lunchtrav här i Rovaniemi.. Men måste bara säga hur annorlunda det är här.. Försenar man sin start i Sverige när de är lunchtrav är de garanterar böter.. Här gick sulkyhjul sönder titt som tätt, tömmar gick av, folk börjar byta tömmar på banan (!) bara vänder hästen mot staketet, haha.. Här körs inte in i något stall inte.. I andra loppet blev de 3 omstarter i ett auto lopp ! Och inget var tekniskt.. Folk kom in på banan och körde halta hästar, defilera och körde ut efter det, bla 2 stycken i samma lopp..

Då börjar man fundera, skulle de inte bara vara lättare att kolla igenom all utrustning INNAN man ska starta.. Och varför åker man in med en blockhalt häst, tror knappast att blivit de så fort som såg banan (fast man vet ju inte, kanske var banallergi på dom hästarna;)..)

Jaja, lite underhållning i alla fall.. Men väldigt försenade starter.. roligaste var det i alla fall att se alla som bara klev ur sulkyn mitt på banan och började själva korrigera utrustningen där, haha.. Lite lugnare hästar än vi har i Sverige, dom stod bara där och såg ut som dom ville somna;P inte gick dom så bra heller kan man ju tillägga..

Och det allra värsta! En gubbe som kom in på banan och skulle kvala ett varmblod. Hästen galopperar, sulkyhjulet går sönder, hela gummit eller var de är lossnar. Sulkyn låter som en jäkla traktor, och vad gör han, joo fortsätter köra så hälften av fältet galopperar när han dundrar förbi.. Tur nog att han hade så snäll häst.. Men inte så överraskande så klarade inte den hästen kvalet, hoppade upprepade gånger..
Men visste inte att de va så blodigt allvar så man måste fortsätta köra med trasiga grejor i ETT KVAL, för gudsskull de är ju kval varenda vecka nu ju..

Oj, detta blev ett långt inlägg om trav. Men nu vet ni hur trav i norra finland går till ;) Haha

Annars så storstädade jag och Seppo huset idag, de behövdes verkligen. Fyfan vilken svinstia det var.
Sen så tyckte vi att vi gjort oss förtjänt av lite god mat så vi grillade, lite spett och laxfile. Med pommes och hollandaisesås till fisken.  Mumma!

Imorn ska ja nog ta ett litet dopp med hästarna, fast får se om ja bara sitter på och håller upp bena och hästarna får bada lite inte simma om det är svinkallt :)

Plåstret

Ja, fan va dryg han är som ett jäkla plåster på en HELA tiden..

Eller som en finne i röven.. ja en finne i röven är han som.. suck..

De va mysigt första halvtimmen, inte nu längre.. Han följer till och med me när man ska på toa!



Hästarna får hälsa på Petter

Hästarna fick hälsa på renen Petter :)












uppdatering

Sluta tjata om att jag ska uppdatera, detta är MIN blogg, och ja uppdaterar när jag har tid och lust..
Och pga av olika omständigheter har jag inte haft någon lust att sitta och skriva här..

Men här kommer i alla fall lite bilder.. Börjar med några turkiet bilder..

Hotelletrummet och hotellområdet








Vi åkte båt och såg en pirat ;)
























Och efter allt det här, så sluta det roliga..




RSS 2.0