Tröstar mig med

Kass

Fy vilken kass travgala.

Får bli

Något sånt här super enkelt med håret på galan, går inte att göra så mycket när de är så kort :(

Sjunde dagen

Idag är sjunde dagen jag dietar och rör på mig. En hel vecka har gått och trott eller ej så har 2 kg försvunnit. Nu är det finska för invandrare som gäller igen :) har lite ont i huvudet så tänker faktiskt unna mig en halv munk idag, och en längre motionstur ikväll;) ha en bra dag alla!

Svettigt

Tillbaka från en svettig motionstur.. Sista tvättmaskin är igång och nu ska jag äta lite rökt sik till "kvällsfika". Det går bra det här, inte ätit godis på en vecka, och håller mig till mina 1000 kcal om dagen. Var bara igår jag gick över med 100, men idag kommer jag nog inte ens upp till 1000 så det gör ju ingenting :)

Imorn är det "skola" igen.. Måste passa på att fråga om jag kan gå en timme tidigare på fredagen då jag har tid hos frissan då.

Inte länge kvar nu..

Inte länga kvar tills det är travgala med julbord, och tills sandra kommer hit :D längtar.. Nu ska ja ut på en motionsrunda och sen äta någon middag. Bara börjat med tvätten, själva städningen får bli imorgon. Måste ju prioritera och ett nytt gossip girl avsnitt kom ju idag ;)

Stallet

Har just gjort klart allt i stallet och tänkte mig hem och äta något litet. Sen ska jag ta tag i tvättning och städning

Powerwalk/jogg

Ut på en powerwalk/joggtur med seppo. 4 km fick det bli i ett väldigt raskt tempo. 1100 kcal intaget och är inte ett dugg hungrig ens :) middagen fick bestå av rökt lax, mums.. Nu sitter jag i badrock och myser framför tv:n efter en väldigt skön bastu och dusch.

Imorgon blir det stallet och fortkörning på banan och efter det hem och storstäda.

Bild

Skola

Jadu, då sitter vi här på skolan.. Är ju kartläggningsvecka där vi gör tester för att se hur mycket finska vi kan. Idiotenkla tester för mig, känns löjligt egentligen, hur ska dom få en uppfattning om vad jag INTE kan med sånna här tester. Suck. Enda positivA är väl att jag får betalt av att sitta här.

Var och åt lunch på mia maria. Åt tre stycken kycklingklubbor och två pizzabitar. Så får nog bli en 45/60 minuters powerwalk idag. Och en väldigt lätt middag, halv tallrik soppa. Då överstiger jag i alla fall inte mina 1200 kcal om dagen. Tror dock att jag kommer klara mig på 1000 idag med.

Powerwalk

Gick på en 30 min powerwalk. Nasse fick följa med som sällskap :) 943 kalorier har jag ätit idag och rört på mitt fläsk. Jag är rätt så nöjd över mig själv :)

 

 

 

Kvällsgott

Sockerfri glass, lite popcorn och en sockerfri redbull :) dock så tänker jag inte äta allt idag ;)

Kallt

Kom just hem från stallet, fy fasen vad kallt det var ! Tror det var 14-15 minus när jag var ute och körde Snärtum 1,5 timme! Snärtum fick prova sitt nya hel hals vintertäcke också, nu när han är klippt vill jag att min prins ska hålla sig varm.

Nu ska jag gå till affären och hitta något att äta. Har ju börjat kaloriräkna och äter inte över 1200 kalorier om dagen. Har för det mesta ätit gulashsoppa, haha. Tur det är så gott!

Imorgon ska man orka kliva upp kl 9 också, för finska "skolan" börjar då :)

Dagens

Och just ja! Kan ju passa på att visa "dagens outfit" haha!

Stallet

Nu drar jag till stallet, ha en bra dag alla :)

Snö

Var och kollade när dom gjorde snö nere vid älven. Eftersom det inte har snöat tillräckligt så gör dom snö med nå himla apparater så att det ska finnas en bana man kan åka ren och släde på nu när första turisterna börjar komma. Fick ett otroligt roligt besked idag, en av mina absoluta favoritmänniskor ska flytta tillbaka hit, kunde inte vara lyckligare över detta :)

Nu ska jag börja kika på vad jag skulle kunna ha på mig nästa helg då det är travgala på hotell santa claus. Kommer bli en rolig helg det hoppas jag :D

Kvällen fortsätter..

Såhär..

Fredag

På måndag börjar jag och janne på en finska kurs. Den är bara en vecka där dom kollar vad man kan så dom vet vilken nivå man kan börja läsa på sen.

Annars så fixade vi duschspiltan i stallet idag, det sista som var ogjort i stallet. Så nu är det lagt cement och fixat där.

Och snön bara fortsätter komma vilket är en mycket positiv sak :) får gärna komma en meter på en gång ;)

Twilight

Ikväll ska jag och mamma gå och se den nya twilight filmen, gud så jag längtar :) Den börjar inte förrän 12, så får se om man håller sig vaken, eller om mamma gör det rättare sagt.. Annars så ska jag tillbaka till arbetsförmedlingen imorgon, ska anmäla mig till en kartläggningskurs, där dom kollar hur mycket finska jag kan, så dom vet om jag ska få gå en finska kurs innan jag kan söka till någon riktigt utbildning. Och nu är det preliminär bestämt att Sandra och Fille ska komma hit 28 november. Längtar, längtar, längtar. Har saknat min Sandra fruktansvärt mycket :(

Mahatma

Ute med hundarna

Är ute en sväng med vovvisarna. Kom just hem från arbetsförmedlingen, satt och diskuterade om att börja plugga igen, är grymt sugen. Få ett roligt yrke och kanske massa nya kompisar skulle inte sitta helt fel. Nu ska ja bara fundera på vad jag skulle vilja plugga till, det bästa med det hela är att eftersom jag är "invandrare" så kommer nog arbetsförmedlingen stå för upp till 3 år av mina studier.

Annars har det inte hänt så mycket förutom att jag var och gjorde en kolposkopi och tog biopsier pga av mina cellförändringar igår. Jag var svinrädd men det gick bra, var bara bedövningen som gjorde ont. Så nu är det tittat med mikroskop i det heliga och taget fyra biopsier som har skickats in på analysering. Om två tre veckor får jag på om det är illa eller inte alls illa.

Men nu ska jag börja kika på lite olika utbildningar och sen fara till stallet

Bild

Provar lägga in en bild från telefon bara för att se om det funkar nu

GOT TO HAVE!

Åh, denna måste jag bara ha. Så underbart snygg och mysig.

http://www.pieceofnorway.se/one-piece/monaco-regatta-34

Inkörning

Nu ska vi sätta mahatma andra gången i vagn.. Janne kör och seppo får leda den här gången eftersom jag gjorde det sist.. Snärtum hittade ingen motivation att springa ensam så de blev bara ett jobb på 1.54. Men han skötte sig suveränt och var jätte fin att volta med och bra att köra

:)



Med massa sånna här kan man få en sån här...





Paroni :) Mammas och min nya pullaponi :)

Eftersom det inte fungerade att få in bilder här med iphonen, så passar jag på medans ja sitter vid datorn :)

Här får två bilder på min halloween outfit :) Var tvungen att ta ett par lite tjockare strumpbyxor då de blåste så kallt ute :)





Lägger in tre gammbilder också som ja glömt lägga in här :)





Mys med Snärtum, som förövrigt ska försöka sig på att gå ett kval på lördag. Tänkte köra själv, får se hur det går...

Ska väl gå bra med tanke på att ja tränat rätt så mycket senare tiden ;)



Hämta spån

Nu har vi varit och köpt spån till hästarna.. Nu ska ja bara övertala Seppo att vi ska fara och köpa något att äta. Är vrålhungrig. På lördag ska ja köra kval med snärtum :D Janne körde Mimmi idag också, cirkushästen..

Iphone

Måste prova blogga från min iPhone.. Från och med nu så kommer jag blogga varje dag:) kommer komma bilder och uppdateringar titt som tätt

RSS 2.0